Cum sunt încălcate jurămintele bodhisattva? Cum putem restabili jurămintele bodhisattva?

Jurămintele Bodhisattva sunt modul de a practica cele șase perfecțiuni – acele virtuți sublime pe care le dezvoltă un Bodhisattva pe calea sa spre iluminare.

Păstrarea cu strictețe a jurămintelor Bodhisattva este cheia de succes a căii Mahayana, numită și calea compasiunii, și care duce la practicarea tantrei budiste. Pentru a respecta în mod corespunzător fiecare jurământ, este necesar un studiu aprofundat al celor 64 de jurăminte. Acest curs se bazează pe texte clasice ale Maestrului Asanga, Je Tsongkapa și alți comentatori.

Subiectele includ: definiția și tipurile de bodhichitta, tipurile de moralitate, tipurile de jurăminte, modul în care se iau jurămintele bodhisattva, explicarea celor optsprezece jurăminte bodhisattva primare și a celor patruzeci și șase de jurăminte bodhisattva secundare, cei patru factori necesari pentru a încălca jurămintele bodhisattva de bază, cum sunt încălcate jurămintele bodhisattva, cum se pierd jurămintele bodhisattva, cum putem păstra jurămintele bodhisattva, cum putem restabili jurămintele bodhisattva și beneficiile respectării jurămintelor bodhisattva.

Lectiile cursului ACI 7 – Jurămintele Bodhisattva , Îndrumător: Gabriela Bălan

 

Intalnirile de Studiu – teme, teste, raspunsuri