Lo Jong 1 – ”Opt versete pentru antrenamentul minții” – Curs Dharma

Învățăturile Lojong au ajuns la noi prin înțelepții Kadamapa de la începutul budismului din Tibet. De sute de ani această învățătură a fost păstrată în secret.

Datorită recunoașterii marii valori a învățăturilor Lojong pentru practicanții săi și a contribuției sale majore la dezvoltarea sa spirituală și a temerii că secretul ar duce la pierderea tradiției, voalul secretului a fost în cele din urmă dat la o parte.

”Opt versete pentru antrenamentul mintii”

scris de Dorje Senge (Geshe Langri Thangpa)

Lo Jong Tsik Gyema

Lojong ne dă metode de practică și meditații pentru a ne dezvolta o inimă bună, pentru a ne dezvolta compasiunea și iubirea pentru toți cei din jurul nostru și pentru a ne dezvolta conștiința iluminării.

Practica Lojong aduce multă fericire și bucurie.

În acest curs, vom face cunoștință cu unul dintre cele mai cunoscute texte din această minunată tradiție antică: ”Opt versete pentru antrenamentul minții” scris de către maestrul Dorje Senge

Ce vom învăța:

 • Sensul și tradiția studiului Lo Jong
 • Textul si autorul lui
 • Sfaturi pentru adezvoltarea mintii iluminate
 • Meditația: Cu toții se află în răspunderea mea
 • Cauzalitatea corectă si cauzalitatea aparentă
 • Ignoranța înnăscută și ignoranța dobândită
 • Meditația asupra vacuității celor trei sfere, asupra dorinței care își are originea în ignoranță.
 • Modul secret de a ne elimina inamicii
 • Intelepciunea si meditatia Tong Len, meditatia pe patul mortii
 • Cele 8 ganduri lumesti si cele 8 ale lui Arya Nagarjuna

Calendarul cursului Lo Jong 1 – online prin zoom – puteti consulta aici calendarul nostru pe tot anul 2021, pentru a vedea planificarea tuturor cursurilor: https://dharmakaya.ro/calendar-evenimente.

 1. LoJong1, lecția 1 – Marți, 07 septembrie, ora 19.00
 2. LoJong1, lecția 2 – Marți, 14 septembrie, ora 19.00
 3. LoJong1, lecția 3 – Marți, 21 septembrie, ora 19.00
 4. LoJong1, lecția 4 – Marți, 28 septembrie, ora 19.00
 5. LoJong1, lecția 5 – Marți, 05 octombrie, ora 19.00
 6. LoJong1, lecția 6 – Marți, 12 octombrie, ora 19.00
 7. LoJong1, recapitulare finala – Marți, 19 octombrie, ora 19.00

ÎNSCRIERE:

► Toate evenimentele grupului, precum acesta, sunt susținute prin donații. Nu avem o recomandare anume, poate să fie suma de 140 lei, poate fi mai mult (ne-ați ajuta pe noi dar și pe voi – ceea ce dai, primești) sau chiar mai puțin (oferim și burse de studiu – vezi mai jos). Aceasta donație acoperă costul infrastructurii web, al spațiului unde ne intâlnim iar restul banilor vor sprijini alte proiecte legate de Dharma naționale sau internaționale.

► Donațiile vor fi făcute în contul Revolut Dharmakaya Romania , vă rugăm să adăugați nr de telefon 0756 433 608 (numărul Liviei Soare – @livia23j4 ) în contul Revolut. Toate tranzacțiile vor fi transparente și vor vizibile de către fiecare dintre voi. Cine nu dispune de Revolut donațiile se pot face în sala de curs sau prin alte metode (IBAN).

► Persoanele care momentan nu dispun de fonduri necesare contribuției de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd.) dar își doresc să participe, sunt încurajați să contacteze organizatorii.

► Locația seminarului – online prin zoom

► În general oferim înregistrările video ale lecțiilor precum, materialele scrise, prezentările. Și acest seminar va fi publicat după prelucrare pe site la capitolul corespunzător.

Îndrumătorul seminarului

Livia Soare este îndrumător acreditat în sistemul Șlefuitorului de Diamante. După ce a lucrat mulţi ani în domeniul juridic, în septembrie 2015 a descoperit principiile Şlefuitorului de Diamante, care au devenit un mod de viaţă şi care au au condus-o pas cu pas către descoperirea propriei misiuni în viaţă: aceea de a preda şi a duce mai departe aceste învăţături din sistemul Diamond Cutter. Din 2016 este împlicată şi în organizarea evenimentelor şi a comunităţii Diamond Cutter Romania.

Formular înscriere curs

Va rugam sa bifati daca sunteti de acord sa comunicam prin email si daca Dharmakaya Romania are permisiunea dumneavoastra sa va trimita emailuri.

Te poti dezabona oricand. Poti citi pe site politica de confidentialitate si termenii acestuia.

Pentru alte informații:
Cristiana Oprea, 0727 410 737,
Liviu Taloi, 0745 289 583,