Carnețelul – Aplicație Smartphone

În această pagină vom prezenta o aplicație de monitorizare a karmei pe care o facem zilnic, prin intermediul verificării periodice, din 2 în 2 ore, a gândurilor, vorbelor și faptelor noastre. Acest lucru se explică și în cartea Șlefuitorul de Diamante la capitolul 8 pagina 185-188.

La fiecare două ore, sau la un interval de timp oarecare, aplicația declanșează o alarmă, o notificare, și atunci va trebui să aloci 1-2 minute să îți dai seama ce ai făcut în orele care au trecut, dacă ai respectat sau ai încălcat setul de juraminte etice pe care ți le-ai luat.

În aplicația descrisă mai jos sunt 3 pachete de Jurăminte și anume:

  1. Setul 1 – 10 juraminte de Eliberare, cunoscute în comunitate și ca 10 Freedom Vows, sau Cele 10 Fapte Bune
  2. Setul 2 – 22 juraminte, cele 10 de Eliberare Personală și cele 12 de Refugiu, acestea din urmă ar trebui luate în cadrul unei inițieri de la un profesor, un Lama.
  3. Setul 3 – 153 juraminte, cele 10 de Eliberare, cele 12 de Refugiu, cele 5 pe viață ale Laicului, cele 64 juraminte pentru Bodhisattva, la fel acestea din urmă trebuie luate într-o ceremonie, o inițiere, din partea unui profesor, Lama, după parcurgerea cursului ACI 7 (teme, meditații, teste).

Cei care vreți să studiați mai multe despre aceste 3 seturi de Jurăminte avem informații pe site în Cursul ACI 7 – Juramintele Bodhisattva.

Unde găsim aplicația pe Android sau iPhone,
Metodo – Apps on Google Play și ‎Metodo on the Apple Store

pentru sugestii sau provocări tehnice luați legătura prin email (în limba engleză)
cu programatorul aplicației, Ido Amram –

Ecranele cele mai folosite după instalarea aplicației pe mobil vor fi
10 – ecranul principal, 11 – completarea unui jurământ și 12 – finalizarea acțiunilor compensatorii.

Ecran 01Intră pe Google Store sau Apple Store și caută aplicația Metodo

Ecran 02

Așa arată prezentarea aplicației Metodo în Apple Store.

Ecran 03

Cel mai simplu după ce o intalezi e să folosești contul Google sau Apple

Ecran 04

Poți să îți faci cont nou în aplicație folosind emailul tău

Ecran 05

Așa arată ecranul principal, iar la marcajul (1) se află meniul principal

Ecran 06

În meniul principal (burger menu) apeși pe (2) Search Package

Ecran 07

În căutarea pachetului, apeși pe Ethics (3), apoi cauți “jurăminte” (4)

Ecran 08

După ce selectezi pachetul / setul de jurăminte dorit, apeși pe Practice (5)

Ecran 09

(6) Alegi câte jurăminte pe zi vrei să monitorizezi, (7) salvează practica pe net, (8) apasă apoi Practice să începi practica

Ecran 10

În partea de jos ai patru capitole mari, (9) aici găsești practica zilnică. Sus la (10) îți setezi alarmele, (11) meniu principal, (12) modul de afișare – caroiaj sau listă

Ecran 11

După ce dai click pe un jurământ, (14) apasă să vezi descrierea din curs, (15) completează ceva bun, ceva negativ și nu uita de ToDo -lista de antidoturi, acțiuni reparatorii. Apoi dai Save (16) și ai completat un jurământ.

Ecran 12

(17) Al doilea capitol de jos, e dedicat acțiunilor compensatorii, fapte / vorbe / gânduri care să restaureze echilibrul karmic, antidoturi. (18) Când ai făcut acțiunea reparatorie bifează că e gata.

Ecran 13

Al treilea capitol de jos, (19) este numitul Dashboard, util să vezi care e următorul jurământ și la ce oră (20). Îl poți completa din acest ecran dacă apeși pe (21) Fill.

Ecran 14

Al patrulea capitol de jos, este Meditația (22). Aici ai cum să îți modifici (23) un Timer, cronometru, cu sunete de început și final plăcute, și să îți faci practica meditativă (24). Mai poți adăuga un timer cu (25).

Ecran 15

Dacă dai click pe (10) – ecran 10 mai sus, ajungi să modifici alarmele, notificările zilnice (27) și (26). Dacă ai ales să monitorizezi 6 jurăminte pe zi, vei avea cum să alegi momentele din zi când aceste notificări apar pe telefon.

Ecran 16

În ecranul principal ai cum să modifici setările de tipuri de inputs (câmpuri), să îți fie mai ușor să o folosești, dacă apeși pe (28).

Ecran 17

În acest ecran cu poți adăuga (29) un input nou (câmp nou) sau poți edita / șterge (30) un input / câmp de care nu ai nevoie. Vom adăuga un input nou (29), un “checklist” util celor ce țin doar 2-3 jurăminte.

Ecran 18

După ce ai apăsat pe (29) apare ecranul de sus. Dacă ai greșit poți șterge câmpul cu totul (31). Nu uita să debifezi faptul că e obligatoriu (33), să iîi dai un titlu și o descriere (34). De pe (32) alegi tipul de input / câmp și la final dai Save (35).

Ecran 19

Când ai apăsat pe (32) se deschide ecranul de sus și de acolo poți alege tipul de câmp “checklist”. Mai ai de introdus numele celor X jurăminte pe care le ții tu, în “checklist”, vezi ecranul următor.

Ecran 20

În acest ecran pui numele unei linii din checklist (36), care poate fi un jurământ pentru cei ce țin mai puține, dar scopul acestui tip de input e diferit de ce scriem noi aici. După asta dai Add (37) și repeți operația asta de câte ori vrei. Dai Save (35).

Ecran 21

Așa arată ecranul unui jurământ care are și un tip de input de tip checklist, care s-ar putea probabil folosi in acest scop. Aplicația nu permite să ții doar 2-3 jurăminte, ci un set întreg. Ce poți face este să ai doar 2-3 jurăminte din totalul listei pe care le verifici zilnic (ecran 9, buton 6).

Ecran 22

În meniul principal poți alege să schimbi setările principale ale aplicației (38).

Ecran 23

În acest ecran cu setări mai importante sunt (39) – aplicația trece în mod întunecat, pentru cei ce preferă fundalul negru, sau (40) ce capitol de jos devine ecranul tău principal când deschizi aplicația.