Cum si de ce să fim fericiți?

Ești fericit? Fericirea ta este ea oare trainică, necontenită? Este viața ta plină de extaz? Scopul practicii spirituale nu este altceva decât să ne aducă la fericirea sublimă și veșnică.

În această prelegere, ne vom folosi de înțelepciunea clasică a marilor maeștri spirituali din Asia antică, pentru a analiza obstacolele care ne împiedică să obținem fericirea durabilă în viața noastră și vom contura o modalitate de a le depăși.

De asemenea, vom încerca să identificăm factorii care produc fericirea și aduc binecuvântare în viața noastră și sursa supremă a oricărei fericiri care există.

Textele pe care ne vom baza în această prelegere aparțin maestrului Shantideva, care a scris „Ghidul modului de viață a războinicului spiritual”, ce a trăit în India în secolul al VIII-lea (685 – 763 e.n), și ale maestrului Arya Nagarjuna, un alt mare înțelept budist, care a trăit în secolul al doilea (150 – 250 e.n).

În această prelegere vor fi discutate nivelurile de fericire, concepțiile despre lume, despre cum putem obține controlul asupra viitorului nostru, și cum să dobândim fericirea în prezent.

Gabriela Bălan
Conferințele vor fi susținute de eleva Lamei Dvora Tzvieli , Balan Gabriela care studiază cursurile ACI din 2010.

Cursurile ACI au fost predate de Geshe Michael Roach, care a contribuit la traducerea a peste 30.000 de cărți străvechi, ce conțin învățătura din cadrul studiului pentru gradul de Geshe în tradiția budistă.

 

Materiale: Text + prezentările ppt