ACI 3 – ”Practica Meditației Aplicate” – Curs Dharma

Acest curs este util pentru toți cei ce vor să practice meditația în mod eficient.

Scopul învățăturilor și al practicii budiste este de a deveni fericiți și de a elimina orice suferință. Conform budismului, legile karmice guvernează orice eveniment din viața noastră, de aceea este important să înțelegem foarte bine cum funcționează karma pentru a reuși pe orice cale budistă.

Dobândirea acestei cunoașteri ne va permite să ne controlam mai bine acțiunile noastre, reducând afecțiunile noastre mentale (invidia, supărarea, gelozia etc) astfel încât să putem preveni suferința și să deschidem calea spre fericirea supremă, a noastră și a celorlalți.

Beneficiile convenționale ale practicii meditației:

 • eliminarea stresului,
 • sănătate mentală și fizică,
 • productivitate,
 • capacitate de concentrare sporită,
 • dezvoltarea intuiției,
 • armonizarea relațiilor

Beneficiile ultime ale practicii:

 • eliminarea sursei suferinței
 • cultivarea compasiunii

Studiul are la bază învățătura Stadiile Meditației (Bhavana Krama) de Kamalashila (750 AD) și Calea Graduală A Pașilor Către Iluminare (Lam-rim chen-mo) de Je Tsongkapa(1357-1419) și scrieri ale Pabongka Rinpoche.

Ce vom învăța:

 • o descriere a diferitelor tipuri de meditație
 • condiții propice mediului pentru meditație, părțile practicii meditative
 • preliminariile premergătoare meditației
 • postura în 8 puncte
 • cele mai potrivite obiecte de ales în timpul meditației
 • cele 5 probleme ce apar în timpul meditației
 • cele 8 corecturi ale problemelor
 • cele 9 stadii meditative ale practicii, ce conduc atingerea concentrării meditative profunde, sau liniște.
 • ritualul de purificare al tiparelor negative din fluxul mental

Calendarul cursului ACI 3– online prin zoom – puteti consulta aici calendarul nostru pe tot anul 2021, pentru a vedea planificarea tuturor cursurilor: https://dharmakaya.ro/calendar-evenimente.

 1. ACI 3, lecția 1 – Marți, 02 noiembrie, ora 19.00
 2. ACI 3, lecția 2a – Marți, 09 noiembrie, ora 19.00
 3. ACI 3, lecția 2b – Marți, 16 noiembrie, ora 19.00
 4. ACI 3, lecția 3a – Marți, 23 noiembrie, ora 19.00
 5. ACI 3, lecția 3a & 4 – Marți, 07* decembrie, ora 19.00
  *pot interveni mici schimbări dacă facem lecție și în ziua de 30 noiembrie 2021
 6. ACI 3, lecția 5 – Marți, 14 decembrie, ora 19.00
 7. ACI 3, lecția 6 & 7 – Marți, 21 decembrie, ora 19.00
 8. ACI 3, recapitulare ACI3 – Marți, 11 ianuarie 2022, ora 19.00

Este posibil ca lecțiile să fie predate în mai mult de 6 zile de marți, depinde de nivelul de înțelegere al celor care participă.

ÎNSCRIERE:

► Toate evenimentele grupului, precum acesta, sunt susținute prin donații. Nu avem o recomandare anume, poate să fie suma de 160 lei, poate fi mai mult (ne-ați ajuta pe noi dar și pe voi – ceea ce dai, primești) sau chiar mai puțin (oferim și burse de studiu – vezi mai jos). Aceasta donație acoperă costul infrastructurii web, al spațiului unde ne intâlnim iar restul banilor vor sprijini alte proiecte legate de Dharma naționale sau internaționale.

► Donațiile vor fi făcute în contul Revolut Dharmakaya Romania , vă rugăm să adăugați nr de telefon 0756 433 608 (numărul Liviei Soare – @livia23j4 ) în contul Revolut. Toate tranzacțiile vor fi transparente și vor vizibile de către fiecare dintre voi. Cine nu dispune de Revolut donațiile se pot face în sala de curs sau prin alte metode (IBAN).

► Persoanele care momentan nu dispun de fonduri necesare contribuției de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd.) dar își doresc să participe, sunt încurajați să contacteze organizatorii.

► Locația seminarului – online prin zoom

► În general oferim înregistrările video ale lecțiilor precum, materialele scrise, prezentările. Și acest seminar va fi publicat după prelucrare pe site la capitolul corespunzător.

Îndrumătorul seminarului

Cursurile vor fi predate de Cristiana Oprea, care studiază cursurile ACI din 2018 cu Gabriela Bălan.  Cursurile ACI au fost predate de Geshe Michael Roach, care a contribuit la traducerea a peste 30.000 de cărți străvechi, ce conțin învățătura din cadrul studiului pentru gradul de Geshe în tradiția budistă. Cursurile ACI au ajuns in România prin intermediul Gabrielei Bălan, eleva Lamei Dvora Tzvieli.

Formular înscriere curs

Va rugam sa bifati daca sunteti de acord sa comunicam prin email si daca Dharmakaya Romania are permisiunea dumneavoastra sa va trimita emailuri.

Te poti dezabona oricand. Poti citi pe site politica de confidentialitate si termenii acestuia.

Pentru alte informații:
Cristiana Oprea, 0727 410 737,
Liviu Taloi, 0745 289 583,