Blochează ușa către tărâmurile inferioare: Protecția ultimă de pe Calea Pregătirii

 

Există cinci etape sau căi în evoluția spirituală a unei ființe umane.

A doua dintre aceste cinci căi se numește Calea Pregătirii, pregătirea aici se referă în mod specific la obținerea unei înțelegeri intelectuale din ce în ce mai profunde a vacuității (en: emptiness – lipsa unei existențe proprii de sine a tot ceea ce există), care ne oferă puterea spirituală necesară pentru a avea percepția directă a vacuității pe calea numărul trei. Această înțelegere din ce în ce mai profundă a emptiness-ului progresează prin patru etape distincte în timp ce parcurgem a doua cale.

Ceea ce este extrem de important pentru noi este că la cea de-a treia etapă a celei de-a doua căi este un loc frumos numit Măestrie.

Dacă putem ajunge la acest nivel în înțelegerea noastră intelectuală a vacuității , putem încuia ușa și arunca pentru totdeauna cheia tărâmurilor inferioare, asigurându-ne astfel că nu vom mai avea niciodată o naștere suferindă, undeva mai jos decât tărâmul ființelor umane. Aceasta este o formă de protecție ultimă și este  o etapă crucială de atins în această viață, astfel încât să ne putem continua călătoria prin restul căilor către scopul nostru final, iluminarea completă pentru binele tuturor ființelor.