Seminar ACI 11 – “Ucide Supărarea”

Dezvoltarea răbdării
conform cărții „Ghidul de viață a războinicului spiritual”
scrisă de către Maestrul Shantideva


A ucide supărarea

În acest seminar vom învăța de la marele maestru budist Shantideva, cum să aducem la perfecțiune sublima virtute spirituală a răbdării – abilitatea de a nu ne mai supăra când ne confruntăm cu situații dificile, cu ostilități și când apar dificultăți pe calea spirituală.

Dezvoltarea acestei abilități are, de asemenea, un efect binecuvântat asupra mediului și duce treptat la calmarea tuturor acțiunilor de violență din mediul practicantului.

Cursul se bazează pe cartea Bodhisattvacharyaavatara, „Ghidul de viață a războinicului spiritual”, a cunoscutului înțelept budist Maestrul Shantideva (adică Îngerul păcii) și pe comentariile maestrului Prajnakaramati.

Maestrul Shantideva este considerat unul dintre cei mai mari maeștri spirituali din toate timpurile, iar cartea sa este una dintre cele mai cunoscute în cultura budistă Mahayana.

Cartea enumeră diferite metode care au fost aplicate cu succes de multe generații de practicanți.

Calendarul acestui seminar – online prin zoom – puteti consulta si aici calendarul nostru: https://dharmakaya.ro/calendar-evenimente.

  1. Ucide Supărarea, lectia 1&2 – Vineri, 20 noiembrie, ora 18.00
  2. Ucide Supărarea, lectia 3&4 – Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 18.00
  3. Ucide Supărarea, lectia 5&6 – Vineri, 27 noiembrie, ora 18.00
  4. Ucide Supărarea, lectia 7 – Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 18.00

ÎNSCRIERE:

► Toate evenimentele grupului, precum acesta, sunt susținute prin donații. Nu avem o recomandare anume, poate să fie o sumă de 20 de lei / lecție (Ucide Supărarea – 140 lei), poate fi mai mult (ne-ați ajuta pe noi dar și pe voi – ceea ce dai, primești) sau chiar mai puțin (oferim și burse de studiu – vezi mai jos). Aceasta donație acoperă costul infrastructurii web, al spațiului unde ne intâlnim iar restul banilor vor sprijini alte proiecte legate de Dharma naționale sau internaționale.

► Donațiile vor fi făcute în contul Revolut Dharmakaya Romania , vă rugăm să adăugați nr de telefon 0756 433 608 (numărul Liviei Soare – @livia23j4 ) în contul Revolut. Toate tranzacțiile vor fi transparente și vor vizibile de către fiecare dintre voi. Cine nu dispune de Revolut donațiile se pot face în sala de curs sau prin alte metode (IBAN).

► Persoanele care momentan nu dispun de fonduri necesare contribuției de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd.) dar își doresc să participe, sunt încurajați să contacteze organizatorii.

► Locația seminaruui – online prin zoom

► In general oferim înregistrările video ale lecțiilor precum, materialele scrise, przentarile. Și acest seminar va fi publicat dupa prelucrare pe site la capitolul corespunzator.

Îndrumătorul seminarului

Gabriela Balan

Cursurile vor fi predate de Gabriela Balan, care studiază cursurile ACI din 2010 cu Lama Dvora Tzvieli.  Cursurile ACI au fost predate de Geshe Michael Roach, care a contribuit la traducerea a peste 30.000 de cărți străvechi, ce conțin învățătura din cadrul studiului pentru gradul de Geshe în tradiția budistă. Cursurile ACI au ajuns in România prin intermediul Gabrielei Bălan, eleva Lamei Dvora.

Formular înscriere curs

Va rugam sa bifati daca sunteti de acord sa comunicam prin email si daca Dharmakaya Romania are permisiunea dumneavoastra sa va trimita emailuri.

Te poti dezabona oricand. Poti citi pe site politica de confidentialitate si termenii acestuia.

Pentru alte informații:
Livia Soare, 0756 433 608,
Liviu Taloi, 0745 289 583,