Meditația Tong Len : „A da și a lua”

Seria Practici utile

Cum gestionam momentele dificile prin care trec cei dragi?

Cum putem cu adevarat sa ii ajutam?

În ziua de 25 februarie vom incepem un nou curs din seria “Practici utile”  Dharmakaya Romania la sediul din Bucuresti

Meditația Tong Len face parte din tradiția budistă tibetană Lo Jong ( transformarea conștiinței).

Tong Len este cea mai cunoscută meditaţie în tradiția tibetană budistă, deşi multe amanunte despre ea nu sunt ştiute. Numai în cadrul mânăstirilor budiste exista studii detaliate despre ea. Mulți ani această tradiție a fost păstrată în secret și numai în urmă cu 800 de ani s-a luat decizia să fie făcută public.

În aceste lecţii, veţi primi un studiu rar, un workshop complet despre meditaţia Tong Len, cuprinzând tot ceea ce se ştie despre ea în literatura budismului tibetan. Învățătura vine de la Geshe Michael Roach și prin Lama Dvora.

Vom vorbi de scrierile primului Panchen Lama, care a fost unul dintre cei mai vestiţi maeştri ai tradiţiei Tong Len. El a trăit între anii 1570 – 1662. Se spune că ar fi ajuns la iluminare în viaţa lui anterioară. A scris foarte mult, scrierile lui fiind deosebit de importante în tradiţia budistă tibetană. A fost şi mare poet. A scris poezii pe care numai un iluminat ar putea să le scrie. În acest studiu veţi primi o parte din lunga lui creaţie.

Beneficiile acestei practici:

  • Meditația Tong Len dezvoltă o atitudine plină de compasiune și iubire pentru cei cu care venim în contact, și în special pentru cei cu care avem relații dificile.
  • Este minunat de a practica această meditație în caz de boală.
  • Această practică generează multă compasiune și iubire pentru noi înșine, pentru cei față de care suntem indiferenți și pentru cei care ne fac rău.
  • Tong Len este o metodă de a aduce bucurie în inimile noastre și un mod de a face mult bine.

Scopul acestui atelier este ca în paralel să vă informăm şi instruim în această meditaţie, astfel încât, la finalul acestui atelier să deveniţi profesionşti în Tong Len. Pe parcursul acestor lecţii vom face câteva versiuni diferite, în funcţie de etapele meditaţiei. De asemenea vom învăța să executăm această meditaţie și asupra noastră.

Vom vorbi despre ce înseamnă să luăm durerea, și dacă într-adevăr se poate lua durerea şi cum funcționează acest mecanism, pentru că el funcționează uimitor de bine.

Cuprinsul Cursului Tong Len

  1. Traditia Tong Len. Cele 3 cai principale – 1h 30 min
  2. Comentariu asupra textului “Ofrandă Lamei” . Despre pretuirea de sine – 1h
  3. Meditatia completa Tong Len. Karma. Energiile – 1h 30 min
  4. Sapte pasi pentru compasiune. Invingem Moartea. Tong Len asupra sinelui viitor – 1h 45 min
  5. Cum functioneaza cu adevarat meditatia. Drumul spiritual. Lumile samsarei – 2h
  6. Canalele energetice si chakrele. Scopul vietii. Trandafirul si diamantul – 1h

Cursurile se vor desfășura Martea din doua in doua saptamani (prima lectie incepe pe 25 Februarie) între orele 19-21:00 (va fi transmisa si online, live prin aplicatia zoom). Învățătura pe care o veți primi a fost predată inițial grupului de Gabriela Bălan, eleva Lamei Dvora.

ÎNSCRIERE:

► Toate evenimentele grupului, precum acesta, sunt sustinute prin donatii. Nu avem o recomandare anume, poate sa fie o suma de 20 de lei / intalnire, poate fi mai mult (ne-ati ajuta pe noi dar si pe voi – ceea ce dai, primesti) sau chiar mai putin (oferim si burse de studiu – vezi mai jos). Aceasta donatie acopera costul infrastructurii web, al spatiului unde ne intalnim iar restul banilor vor sprijini alte proiecte legate de Dharma nationale sau internationale.

► Donatiile vor fi facute in contul Revolut Dharmakaya Romania , Va rugam sa adaugati nr de telefon 0742338454 in contul Revolut. Toate tranzactiile vor fi transparente si vor vizibile de catre fiecare dintre voi. Cine nu dispune de Revolut donatiile se pot face in sala de curs.

► Persoanele care momentan nu dispun de fonduri necesare contribuției de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd.) dar își doresc să participe, sunt încurajați să contacteze organizatorii.

► Locația cursului – Calea Victoriei 155, Bloc D1, Tronson 6, et 8, (liftul din dreapta) – intrarea din dreapta magazinului Mega Image.

► In general oferim înregistrările video ale lecțiilor precum, materialele scrise, przentarile. Si acest curs este deja public pe site-ul nostru, poate fi gasit in sectiunea “Practici Utile”, cu toate materialele inregistrate deja.

Îndrumătorul cursului

Liviu Taloi

Cursul va fi susținute de Liviu Taloi elevul Gabrielei Balan. Liviu este membru al comunitatii din Bucuresti din 2014 si studiază cursurile ACI din 2015.

Cursurile ACI au fost predate de Geshe Michael Roach, care a contribuit la traducerea a peste 30.000 de cărți străvechi, ce conțin învățătura din cadrul studiului pentru gradul de Geshe în tradiția budistă. Cursurile ACI au ajuns in România prin intermediul Gabrielei Bălan, eleva Lamei Dvora.

Formular înscriere curs

Va rugam sa bifati daca sunteti de acord sa comunicam prin email si daca Dharmakaya Romania are permisiunea dumneavoastra sa va trimita emailuri.

Te poti dezabona oricand. Poti citi pe site politica de confidentialitate si termenii acestuia.

Pentru alte informații:
Dorin Iosub, 0742 338 454
✉️ E-mail: